»اطلاعیه :
انجمن دانشگاهی توسعه علمی و فرهنگی عتبات عالیات

پیام پزشکی شماره (۸): وبا (التور)

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند.عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و سمي كه اين ميكروب در روده باريك انسان ترشح مي كند، باعث ايجاد بيماري در انسان مي‌شود.. این بیماری چون اولین بار در منطقه‌ای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام مشهور می‌باشد. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالا است، بیشتر شایع است و بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.

عکس سلفی تکی و خانوادگیش رو براتون گذاشتم که خوب بشناسیدش. نگاه به عکس‌های قشنگ و رنگیش نکنیدآ، یک جونوریه که نگو و نپرس!!!

وبا بدو صورت مستقیم و غیرمستقیم منتقل می‌شود. در روش مستقیم از طریق تماس با چیزهای آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌هاي آلوده بيمار، تماس با استفراغ يا مواد دفعي بيمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل ليوان، ظروف و حوله و…. منتقل می‌شود. در روش غيرمستقيم هم بيماري وبا مي‌تواند از طريق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جويبارها و درياچه‌هاي آلوده منتقل شود. خوردن سبزيجات و ميوه‌هاي خام آلوده، استفاده از غذاهاي پخته آلوده كه توسط دست آلوده و يا حشرات آلوده شده باشد نیز از روش‌های غیرمستقیم انتقال بیماری است.

شخص مبتلا به وبا، اسهال خفيف بدون درد و بدون تب دارد كه كم كم شديد مي‌شود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبكي و به شكل لعاب برنج است. بيماري وبا گاهي همراه استفراغ و گاهي بدون استفراغ است كه به سرعت و در ظرف سه الي چهار ساعت موجب كم آبي شديد بدن شده و در صورتي كه سريعا آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا مي‌شود. من که گفتم نگاه به عکسای قشنگش نکنید!! با همین ظاهر قشنگش ادما رو افقی می‌کنه!

دوره پنهان بيماري وبا از لحظه ورود ميكروب به بدن تا بروز بيماري از چند ساعت تا پنج روز مي‌باشد ولي به طور معمول در يكي دو روز بيماري وبا آشكار مي‌شود. به محض شروع اسهال شديد بايستي مايعات فراوان و ‪ ORSمورد استفاده قرار گيرد و سريعا به نزديكترين مركز بهداشتي درماني مراجعه شود.

راه‌های پیشگیری وبا یه نیمه خالی لیوان داره؛ یه نیمه پر لیوان.  تو نیمه خالیش هیچ کاری از دست ما برنمیاد، یا خیلی خیلی کم بر میاد! این بخشش مرتبط با بهداشت فضا و محیط است و … که خودتون خوب میدونید تو اون شرایط با اون همه جمعیت با اون زیرساخت‌های ضعیف کشور عراق اصلا نمیشه روش حساب کرد. اما نیمه پر لیوانش اینجاست که هر چقدر هم محیط و فضا آلوده باشه رعایت بهداشت فردی کلید رهایی از دست این آقا یا خانم وباست! پس همین نیمه پر لیوان رو سفت بچسبید و نگران نیمه خالی لیوان نباشید!!

۱٫ پس دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید، دست بشویید،…… چیه خب!؟ بده داریم روی نیمه پر لیوان تاکید میکینم!!؟ قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید

دست شستن

۲٫ از خوردن آبهای مشکوک خودداری کنید. (تذکر اخلاقی: خدای نکرده خدای نکرده به هوای رعایت بهداشت با خادمهای اباعبدالله علیه السلام که ممکنه آب رو تو لیوان‌هایی که به نظر شما غیر بهداشتی میاید بهتون تعارف می‌کنند رفتار بدی نداشته باشید!! اگر چیزی رو نخواستید بخورید خیلی مودبانه، با مهربانی، با لبخند بدون این که نارحت بشن، با تشکر از اون همه لطف و محبتشون و دعا برای سلامتی و ماجور بودنشون رد کنید.)

۳٫ در هنگام شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز کنید.

۴٫ میوه‌ها را قبل از مصرف خوب بشویید.

۵٫ بعد از غذا چند قطره آب لیمو یا لیموترش استفاده نمایید.

۶٫ از لیوان و قاشق شخصی استفاده نمایید.

۷٫ در هنگام شیوع وبا از دست دادن پرهیز کنید.

برای درمان مهمترین کار شروع سریع درمان با جایگزینی آب و الکترولیت‌ها و در مرحله بعد مصرف آنتی بیوتیک‌هاست.

برای مشاهده پیام پزشکی شماره ۷ از لینک زیر اقدام نمایید.

پیام پزشکی (۷): امان از درد اونم سردرد میگرنی!!

نظر بدهید!!!

نظر شما برای “پیام پزشکی شماره (۸): وبا (التور)”

قالب وردپرس